Info-Pennun Ostajalle

Hei, jos kiinnostuit pennuistamme otathan yhteyttä sähköpostitse tai Ota Yhteyttä-linkin kautta, Kiitos.

Voit tehdä alustavan varauksen pennusta heti kun ne ovat syntyneet.
Tässä vaiheessa voimme myös sopia koska tulet katsomaan pentuja.
Yleensä tämä on mahdollista vasta sen jälkeen kun pennut ovat täyttäneet kolme viikkoa.
Tapaamisen yhteydessä maksat varausmaksun, jonka jälkeen pentuvaraus on kumpaakin osapuolta sitova.

Toivon ensisijaisesti yhteydenottoa sähköpostitse, se on minulle helpoin tapa kiireellisen arjen ja pentujen kanssa, kun aika menee pentulaatikossa ei ole aikaa istua puhelimessa saati kirjoittaa muistiinpanoja.

Kerrothan sähköpostissa ainakin seuraavat asiat:

  • Missä/Miten asutte ja millainen perhe sinulla olisi kultaisellenoutajalle?
  • Kumpaa sukupuolta ja mihin tarkoitukseen etsitte koiraa?
  • Onko sinulla ennestään koirista kokemusta ?

Kun tulet katsomaan pentuja niin kerron miten pennun tuloon kannattaa valmistautua.
Kerron mitä pitää hankkia valmiiksi ja annan kirjalliset ruokinta-, madotus-, ja rokotusohjeet. Tässä vaiheessa saat myös Golden Info kirjan. Tarkoitus on, että kerkiät tutustua siihen jo ennen pennun tuloa. Käymme myös läpi kauppasopimuksen sekä siihen tulevan liitteen.


Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton lomake "Sopimus koiran kaupasta" .


Pentujeni hintaan sisältyy rekisteröinnin lisäksi pennun tunnistusmerkintä (mikrosiru) ja eläinlääkärin tarkastus. Näiden lisäksi saat Golden Info kirjan ja vuoden jäsenyyden Golden Ring rotujärjestöön. Näin pääset heti mukaan koiratoimintaan kun pentu on sen ikäinen, että sen kanssa voi osallistua esim. koulutukseen.

Ennen kuin tulet katsomaan pentuja niin kirjoita ylös asioita, joihin haluat vastauksen. Usein nimittäin käy niin, että pennut vievät keskittymiskyvyn ja mahdolliset mielessä pyörineet kysymykset unohtuvat kokonaan! Olisi myös hyvä etukäteen miettiä mitä mahdollisesti haluaisit harrastaa pennun kanssa? Pyrin nimittäin parhaani mukaan auttamaan pennun valinnassa, jolloin olisi hyvä tietää minkälaisia ominaisuuksia pennussa arvostat.

Suosittelen pennun vakuuttamista. Eläinvakuutuksia on monenlaisia. Jotkut vakuutukset korvaavat ainoastaan koiran kuoleman ja katoamisen, toiset korvaavat myös esim. sairauden ja tapaturmien hoidon sekä 3. osapuolelle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Olisi hyvä ottaa hyvissä ajoin, ennen pennun luovutusta, selvää oman vakuutusyhtiön eläinvakuutusehdoista (hinta, omavastuu, kattavuus, ikärajoitukset, karenssiaika vakuutuksen alkaessa yms.)

Jatkossa toivon, että pennunostajat pitäisivät minuun yhteyttä. Etenkin jos tulee jotain ongelmia tai jos jokin pennun hoitoon ja kasvatukseen liittyvä asia on jäänyt epäselväksi.